Електронните данъчни декларации за 2013 г. са вече онлайн на сайта на НАП

Споделете тази публикация

Гражданите вече могат да свалят от сайта на Националната агенция по приходите електронния формуляр на Декларация за облагане на доходите с баркод. Формулярът се сваля и попълва офлайн и пресмята автоматично дължимите данъци. Подаването на декларация по този начин гарантира избягването на технически грешки и води до по-бързо възстановяване на евентуално надвнесен данък.

Декларацията се подава по пощата или в пощенските станции, където трябва да получите входящ номер. Възможно е и подаване лично в офис на НАП. От приходната агенция съветват своите клиенти декларирали данък за възстановяване, да попълнят и подадат декларацията за доходите по този начин.

Крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите е 30 април, до тогава трябва да се заплати и дължимият за довнасяне данък.

Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски може да се получи на информационния телефон на НАП 0700 18 700 на цената на стандартен телефонен разговор.

Предишна публикация
Дискутираме възможностите за финансиране на здравеопазването в България в семинар на investor.bg
Следваща публикация
Свободен трансфер на данни – Европейската комисия прие решение за адекватно ниво на защита в полза на Обединеното кралство
Прочетете още
keyboard_arrow_up
Skip to content