i5invest открива офис в България

Споделете тази публикация

От януари 2019 i5invest, водеща международна консултантска компания със седалище във Виена, започна да предлага услугите си в сферата на корпоративното развитие и в България – петата държава с установено присъствие. Стъпването на българския пазар е стратегическа крачка и логично развитие след 4-годишен бърз растеж и редица успешни международни проекти на i5invest и позволява близък контакт с IT компаниите от региона.

„Следим България с интерес от няколко години и решихме да станем част от бързоразвиващата се местна екосистема и да помагаме на IT компаниите във фазата на растеж“, споделя Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest. „България разполага с отлични IT специалисти и добре развит технологичен сектор. Наблюдават се интересни транзакции на сливания и придобивания, но и съществени външни инвестиции в развойни центрове. Тези тенденции подсказват активни IT процеси и ние от i5invest сме щастливи да работим повече с региона“, допълва Георги Начев, представител на i5invest в България.

Присъствие в България

i5invest отваря врати в партньорство със Симбула, водеща българска консултантска компания. Симбула е перфектният партньор, благодарение на дългогодишната си практика, богат опит в корпоративните финанси и в работата с дигитални компании, както и глобално-ориентирания си подход. Партньорството със Симбула позволява бърза интеграция в екосистемата и размяна на ценен опит за ефективен глобален растеж на IT клиентите от региона.

Защо България

България е вълнуваща дестинация, с древна история, богата култура, прекрасна природа и силно интернационален културен микс. Последните години се свързват със стремглаво развитие на start-up и IT екосистемата и засилен международен инвеститорски интерес. Силни глобални играчи избират България за своите развойни центрове. Множат се акселераторите, фондовете за рисков капитал и споделените работни пространства (co-working spaces), съпътствани от редица конференции и други образователни мероприятия. По данни на Global Innovation Index 2018 България e на 3-то място по постижения в областта на иновациите след Китай и Малайзия, а Global Services Report 2017 отрежда 2-ро място на България за аутсорсинг и технологични услуги в Европа, след лидера в областта – Полша. Всичко това, както и географското разположение на България, я превръщат в локален технологичен хъб. Екипът на i5invest няма търпение да заработи с местните и регионални IT компании.

За i5invest

i5invest e група от опитни предприемачи, бизнес ангели и експерти по корпоративно развитие в областта на технологиите и софтуера в Европа и САЩ. Компанията се фокусира върху  дългосрочни партньорства с високотехнологични компании, подпомагайки техния ръст, излизане на международни пазари и продажба на инвестицията. i5invest помага на IT компании във фаза на растеж да намерят подходящите глобални инвеститори и стратегически партньори от Европа, САЩ и Азия. С офиси в Силициевата долина, Австрия, Холандия, Швейцария и вече в България, мрежата от контакти на i5invest се разширява постоянно. Компанията разполага със задълбочена експертиза и е в постоянен контакт с всички ключови IT и технологични лидери, което прави i5invest подходящия партньор за фирми, търсещи бърз международен растеж.

Контакти

Георги Начев, Представител i5invest, България g.natchev@i5invest.com
Herwig Springer, CEO i5invest h.springer@i5invest.com

Предишна публикация
Предстоящо финансиране Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
Следваща публикация
Програма за стипендии лидери в иновациите (LIF 5).
Прочетете още
keyboard_arrow_up
Skip to content