Развиване на човешкия капитал

Споделете тази публикация

Всеки служител трябва да се стреми усилено да увеличи приноса си за организацията, в която работи. Човек трябва да развива уменията си за постигане на целите и задълженията си по най-добрия начин. Не третирайте работата си просто като източник на приходи.

Непрекъснатото търсене на знания ни държи в крак с най-новите развития и отваря съзнанието ни за нови идеи. Потърсете нови курсове, които биха ви помогнали да допринесете повече за вашата организация. Но не се регистрирайте за един курс, само за да можете да ги добавите към CV-то си. Необходимо е известно количество изследвания, преди да се запишете в който и да е курс. Не забравяйте да проверите достоверността на курса или по този въпрос автентичността на степента. Обсъдете с началниците си. Те ще могат да ви напътстват. Стремете се усилено да сте в крак с най-новите технологии и напредъка в индустрията, от която сте част.

Не се ограничавайте само до работа от девет до пет. Няма смисъл да се самоограничавате до предварително зададени задачи или роли. Опитайте се да развиете нови умения, които ще ви помогнат с цялостното ви представяне. Бъдете гъвкави и отворени за промени.

Oпитайте се да работите в екипи. Споделянето на информация между колеги също повишава ефективността и в крайна сметка човешкия капитал. Седнете с екипа си и обмислете нови идеи и концепции. Знанието е нещо, което никога не може да бъде откраднато.

Участвайте в различни дейности за обучение и развитие на умения. Не бягайте от тях. Не забравяйте, че вашата работодателите ви инвестират своето време и ресурси в организирането на програми за обучение, които да ви бъдат от полза. Не сядайте със затворен ум на тренировки и само за да отбележите присъствието си. Взаимодействайте с треньора и се опитайте да научите и откриете нови неща.

Не посещавайте офиса само за да си спечелите заплатата. Поставете си цел да правите нещо ново всеки ден. Работата никога не се превръща в тежест за служителите, които вярват в експериментирането и правенето на нови неща. Четете много. Вземете списания, бюлетини, списания, които ще ви помогнат да увеличите знанията си. Не чакайте някой друг да ви подтиква към нещата.

Не забравяйте, че няма възрастова граница за образование. Трябва постоянно да надграждаме уменията си. Регистрирайте се за различни онлайн или дистанционни курсове, в които можете да участвате докато с работите. Започнете го СЕГА!

Предишна публикация
Цифровият сертификат на ЕС за COVID започва да се използва в ЕС от 1-ви юли
Следваща публикация
Новите правила за електронната търговия и деклариране на ДДС в ЕС
Прочетете още
keyboard_arrow_up
Skip to content